פצעי זיעה מוכרים לרובינו כתופעה שכיחה, שזכתה למונח – חררה. הם מגיעים כאמור מאזור הנקבוביות של הזיעה והם יכולים לגרום לגרד ולהופיע כפריחה באברים שונים על הגוף. כבר מגיל ינקות ניתן לזהות פצעי זיעה ויש כמה דרכי טיפול בהתאם לכל מאפייני המטופל וגם דרכי הימנעות מהתופעה. מדוע נוצרת חררה וכיצד ניתן להתמודד איתה? התשובות במאמר לפניכם.
הסיבות השונות להופעת פצעי זיעה
פצעי זיעה הינה תופעה שפוגעת בדרך כלל בימים החמים במיוחד, לא רק בילדים אלא גם במבוגרים. אומנם לא מדובר בתופעה מסוכנת אך במידה ומזניחים את הטיפול בה, היא עלולה לגרום לזיהום משמעותי. התופעה כאמור יכולה להופיע בכל גיל והיא שכיחה במיוחד בתנאי לחות גבוהים. הפריחה עצמה נוצרת בעקבות חסימה של נקבוביות העור, אותן צינורות שכל ייעודם זה להפריש את הזיעה החוצה. במקום להתאדות, הזיעה נשמרת מתחת לעור, מה שעלול לגרום להתפתחות של דלקת ופריחה אדומה מציקה ומגרדת.
הסימפטומים של פצעי זיעה הינם מגרדים, האזור הנגוע חם ולעיתים יכולים להגיע למצב של דלקת בכמה דרגות של חומרה, מה שעלול ליצור כאב באזור. אצל מבוגרים שסובלים מפצעי זיעה ניתן לזהות פריחה באזורים שונים מתחת לקפלי העור שלהם בהם יש תנועתיות מרובה של הגוף והבגד שהם לובשים עלול לגרום ליתר חיכוך. בקרב תינוקות, הפריחה תופיע בדרך כלל באזור של הצוואר, על הכתפיים, על הגב, במותניים וגם על החזה, אך היא יכולה גם להתפשט לאזור בית השחי, העכוז והמפשעה.
הסיבות להופעתם של פצעי זיעה
כפי שכבר צוין, אקלים חם ולח יכול להאיץ את הופעתם. זיעה לאחר פעילות ספורטיבית מאומצת, חוסר היגיינה של הגוף, לבוש לא מאוורר של הבגדים ועוד. אצל ילדים קטנים – בגדים, שמיכות עבות או חיתולים שעשויים מבד שהוא לא נושם, גם יכולים לגרום להופעתם של פצעי הזיעה בחלקי שונים על הגוף. הדרך הטובה ביותר למנוע אותם היא באמצעות לבוש בגדים קלים מבד כותנה שהם מאווררים ונעימים, לרבות במזג אוויר חם. כמו כן, גם שהייה באזור מוצל והימנעות מלבוש של בגד הדוק יכול למנוע את הפצעים הללו.
איך אפשר לטפל פצעי זיעה
הפריחה בדרך כלל תחלוף מעצמה עם או בלי תכשיר שמקל על הגרד, אך במקרים יותר קיצוניים שהפריחה כבר חדרה לשכבה העמוקה יותר של העור, זה יכול ליצור זיהום בעור שמצריך כבר טיפול אנטיביוטי. כשמבחינים בפצעי זיעה, כדאי להתחיל מיד לשמור על עור מאוורר כדי למנוע התפשטות של הפריחה. בנוסף ללבוש בגדים קלים ונושמים. כמו כן, טיפול פילינג עדין על ידי ספוג בזמן שמתקלים יכול גם לסייע ולשפר קלות את הפריחה בכך שהוא מסיר את הלכלוך שחוסם את הנקבוביות. השימוש בסוג התכשיר הינו שנוי במחלוקת בגלל הפוטנציאל לגרימת יתר גירוי של העור. מומלץ לעשות שימוש בסבון טבעי או אקולוגי בלי חומרים כימיים ולהימנע מקרצוף חזק.
מתי צריך לפנות לרופא או קוסמטיקאית?
לרוב הפריחה עוברת בדיוק כמו שהגיחה, אך כאמור יש מקרים שצריך לבדוק את הבעיה אצל רופא או לפנות לקוסמטיקאית שלכם שגם תוכל לחוות דעה מקצועית על המצב. כשיש כאב ומופיעה אדמומיות ונראה שהאזור מודלק חשוב לפנות לרופא עור או לקוסמטיקאית רפואית שיידעו לתת מענה תרופתי לבעיה. כמו כן, עוד סימפטומים שיכולים להורות על פריחה דלקתית שיש לטפל בה זה בלוטות לימפה נפוחות ומוגדלות באזור בית השחי, בצוואר בשפתיים או במפשעה. גם חום או צמרמורת – מעידים על זיהום. כמו כן, גם הקוסמטיקאית שלכם יכולה לסייע במיגור הבעיה כשהיא עדיין בראשיתה ולהעניק טיפול ראשוני.
סובלים מפצעי זיעה מדי קיץ? כדאי שתדעו כיצד להימנע מכך אחת ולתמיד! אתם מוזמנים לקליניקת הטיפוח של הקוסמטיקאית אקסניה שתעניק לכם טיפול פנים מפנק ותייעץ לכם כיצד לשמור על עור הפנים נשלכם נקי בכל אחת מהעונות ולמנוע ממנו פצעים.